Kunst & Cultuur op Vrijdag 23 maart —live vanuit de OBA—

15.00-16.00 presentatie: Fabiola Veerman
 

U kunt de uitzending van 15.00-16.00 uur hier terugluisteren

  •      De Hollanders is de titel van een theatervoorstelling geschreven door Arnon Grunberg over zijn verblijf  bij de Nederlandse troepen in Afghanistan. Een jonge groep theatermakers voerde  vorig jaar het stuk op als afstudeervoorstelling en oogste daarmee veel lof. De groep heeft inmiddels een naam: De Hollanders. De Hollanders zullen de komende jaren voorstellingen maken op basis van nieuwe nederlandse teksten van o.a. Ramsey Nasr en Arthur Japin. De Hollanders 29 maart tot 1 april te zien in Bellevue. Een gesprek met enkele acteurs van De Hollanders.
  •      Mind the Gap. Open Mic in Studio K. De open mic is een laagdrempelig platform waar spoken word artiesten, dichters, bloggers, stand-up poets, singer-songwriters, freestyle storytellers en schrijvers het podium beklimmen. Effie Baars komt vertellen over het Mind the Gap-programma van zondag a.s..
  •      De Boekenrubriek-special. OBA-bibliothecaris Leo Willemse spreekt eens per maand met schrijver Paul Rübsam over een boek. Deze week: Oblomov van de Russische schrijver Ivan Gontsjarow. Leo Willemse schrijft wekelijks een boekenblog.

 

16.00-17.00 presentatie: Robert van Altena

 

U kunt de uitzending van 16.00-17.00 uur hier terugluisteren

  •      Tom Rummens, programmeur van Vlaams cultureel centrum De Brakke Grond vertelt over de 4e editie van Sonic Connections. Een muziekfestival met Vlaamse en Nederlandse bands. Van 29 t/m 31 maart pop en rok in De Nes.
  •       De eerste aflevering van literair tijdschrift De Parelduiker in 2012 is gewijd aan Slauerhoff. Komende zondag wordt dit gevierd met een presentatie in de OBA met o.a dichter Menno Wigman en Saluerhoff-biograaf Wim Hazeu. Een gesprek met hoofdredacteur  Hein Aalders over De Parelduiker en  o.a. de vriendschap van de dichter met A.Roland Holst.
  •      Een gesprek met  Roeland Spekle, curator van Smart Project Space over geluidsperformances op de browser van je computer. SMART Project Space brengt i.s.m. Het Nederlands Instituut voor Mediakunst / NIMKSoundwwwalk.  Een internationaal gezelschap kunstenaars moest met de opdracht voor een browser geluidsperformance voldoen aan de volgende regel : “All sound sources must be played in a browser, must not be self-produced and must be publicly accessible.”  De performances kunnen op iedere computer plaatsvinden. Wordt de internetsurfer performer? Op 29 maart zullen de kunstenaars zelf hun Soundwwwalk- ontwerpen demonstreren in Smart Project Space.
De muziek in Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt geprogrammeerd door OBA muziekspecialist Metha Molenaar. Voor mooie verhalen over muziek kunt u terecht op Metha’s Muziekblog.

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?