Kunst & Cultuur op Vrijdag 23 november

Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt iedere week live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

15.00-16.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie Fabiola Veerman

  • Een gesprek met curator Fleur van Muiswinkel over de Kunstvlaai 2012: INexactly THIS. Vanavond is de opening in het Sint Nicolaas Lyceum Amsterdam. De tentoonstelling is tot 2 december te zien.
  • Een gesprek met hoofdredacteur Bas van Oosterhout over het ontdekken van cultureel Amsterdam met de Uitkrant.
  • De Boekenrubriek van OBA bibliothecaris Leo Willemse. Deze week aandacht voor het weekblad Donald Duck dat 60 jaar bestaat.

 

16.00-17.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie Amber Roner

  • Een gesprek met Marie Claire de Stoppelaar over de vierde editie van de Jonge Schrijversavond. Vanavond van 20u30 tot 3.00 ‘Literatuur van de toekomst’ in de Stadsschouwburg.
  • Een gesprek met emeritus hoogleraar Rik Schipper over pianist en componist Misha Mengelberg ter gelegenheid van de eerste publicatie van diens teksten: Misha Mengelberg, Enkele regels in de dierentuin (uitgeverij Huis Clos, 2012). Deze uitgave is opgenomen in de expositie 25 jaar Huis Clos te zien op de derde verdieping van de OBA.

    Zanillyah

  • Een live optreden van Zanillya, winnares van de Grote Prijs van Nederland 2011. Onlangs kwam haar eerste single en muziekvideo Voetstappen uit, een eerbetoon aan haar vader Bobby Farrel

De niet-live muziek in KCV wordt geprogrammeerd door Metha Molenaar, muziekspecialiste van de OBA. Voor mooie verhalen over muziek en meer: Metha’s Muziek.

Leave a Reply