Kunst & Cultuur op Vrijdag 26 april

Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt iedere week live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

15.00-16.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Fabiola Veerman & Marjolein Frijling

  • Marije Vellekoop hoofd kunst Van Goghmuseum over de de nieuwe collectiepresentatie in het gerenoveerde museum. Een gesprek over acht jaar onderzoek naar de atelierpraktijk van Vincent van Gogh. De tentoonstelling Van Gogh aan het werk is vanaf 1 mei te zien.
  • Sanne van der Ende voorzitter van het Amsterdams Studenten Festival over het Amsterdams Studenten Festival
  • De Boekenrubriek Leo Willemse OBA-bibliothecaris plaatst de inhuldigingen van het Koningshuis in een historisch perspectief

 

16.00-17.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Amber Roner

  • Kevin Hassing over de voorstelling Bent.  Toneelschrijver Martin Sherman schreef het stuk in 1979 en werd ervoor onderscheiden met de Pullitzerprijs en is nog altijd actueel. Het stuk gaat over de homosexuele Max. Tijd en plaats van handeling: Nazi Duitsland aan de voorafavond van WOII.  Bent in de regie van GerardJan Rijnders is opgenomen in het programma van Theater na de Dam. De voorstelling is te zien in Podium Mozaïek,
  • Nederlandse kunstenaars vinden het boek opnieuw uit met bijzondere uitgaven. Kunstenaar Thomas Manneke maakte Le Château. Een foto en een verhaal. Manneke schreef over zijn ervaringen als een barman in een klein Amsterdams bordeel.
  • Jonas Kraft, Stephan Kaas en Oskar Glasbergen van de band Fata el Moustache Morgana over hun nieuwe album en een live optreden tijdens Soiree Poiree Orangee in Wilhelmina Pakhuis.

 

De muziek in deze uitzending is geprogrammeerd door Leo Willemse

Leave a Reply