Kunst & Cultuur op Vrijdag 26 oktober 15.00-17.00

Iedere week live vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.
15.00-16.00 presentatie: Fabiola Veerman

  • Pianist Dirk Balthaus en trompettist Bert Lochs (trompet,) maken deel uit van het jazztrio Lochs Balthaus Herskedal een lyrische jazz band, brutaal en eigenzinnig. Zij hebben een tweede cd uitgebracht; Choices. Zondag a.s. spelen zij in Eye bij de vertoning van de stomme avonturenfilm The last of the Mohicans uit 1920.
  • Christiane F. – Wir Kinder vom Bahnhof Zoo is het wereldberoemde autobiograrische verslag van een junkie geschreven door Stern journalisten Kai Hermann en Horst Rieck journalisten. Het boek werd in 1981 al verfilmd .
Actrice Alexandra van Alphenaar speelt in haar eerste solovoorstelling Christiane F. in theater Bellevue.
  • De Boekenrubriek van OBA bibliothecaris Leo Willemse over Michel van der Plas

 

Hooigang, 1964. Bram Bogart. Privé collectie

16.00-17.00 presentatie: Marjolein Frijling

  • Een gesprek met Hilde de Bruin over de tentoonstelling Bram Bogart. De materie meester in het Cobra Museum. Hilde de Bruin is curator hedendaagse kunst bij het Cobra Museum.
  • Actrice Judith van den Berg van toneelgroep Oostpool over de nieuwe voorstelling In koud water. In koud water is een toneelbewerking van Hannah Wieringen van Huis aan het einde van de wereld van Michael Cunningham.
  • Een gesprek met Elizabeth Bissner over de Nacht van de Geschiedenis, de feestelijk afsluiting van de Maand van de Geschiedenis in het Rijksmuseum. Tijdens de Nacht worden ook de Libris Geschiedenis Prijs uitgereikt.

 

De niet-live muziek in KCV is geprogrammeerd door Metha Molenaar, muziekspecialiste van de OBA. Voor mooie verhalen over muziek en meer: Metha’s Muziek.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?