Kunst & Cultuur op Vrijdag 27 juli

Iedere week live vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

 

15.00-16.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Beitske de Jong en Marjolein Frijling

  • Dominique Panhuysen fotografeerde een jaar lang het ADM-terrein en haar bewoners. Het terrein en de gebouwen van de voormalige Amsterdamse Droogdok Maatschappij wordt sinds twaalf jaar bewoond en bebouwd door zo’n 125 mensen. Panhuysen legde een jaar lang leven en werk van een aantal bewoners van deze alternatieve leefgemeenschap vast. Een gesprek over haar fotoboek “Alles is hier aangeraakt’ en de gelijknamige tentoonstelling in de OBA.
  •  Chansonniere en croonerette La Sirène` (Wilma Bakker) neemt u mee naar een rokerige Berlijnse nachtclub met cabaret uit de jaren ’30 en de glamourwereld van Hollywood en Broadway.
  •  De Boekenrubriek van OBA bibliothecaris Leo Willemse over De Gouden Boekjes. In de OBA is de hele zomer een familie-tentoonstelling te zien over de Gouden Boekjes.

 

16.00-17.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Amber Roner

  • Woensdag 8 augustus gaat de derde editie van het  World Cinema Amsterdam van start. Tientallen nieuwe films uit Latijns-America, Azië en Afrika. Met extra aandacht voor Brazilië in  het

    in Brazilian Stories: Boa Sorte, Meu Amor (Goodluck Sweetheart)

    programma ‘Brazilian Stories’.  Gast: Raymond Walravens directeur World Cinema Festival. Locaties: Rialto, De Balie, Marie Heinekenplein en Vondelpark Openluchttheater.

  • Een gesprek met organisator Jesse Limmen over de voorbereidingen voor het Magneetfestival 2012 (24 augustus – 16 september) op de Oostpunt.  Magneetfestival combineert muziek, performances, theater en kunst met als uitgangspunt: “No spectators, only participators”. Komende zondag wordt het festivalterrein door de gemeente officieel overgedragen aan het Magneetfestival.
  • Een gesprek met Miss Brandi Russell over haar single ‘I’m Gay’ die zij maakte voor Roze Maandag en Gay Pride

 

 

 

Tijdens de uitzending wordt getwitterd. Mee praten? Volg @AmsterdamFM of gebruik de hashtag#kunstencultuur.

 

Leave a Reply