Kunst & Cultuur op vrijdag 28 juni

Iedere week live vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.
Luister hier het uur van 15.00-16.00 terug. Presentatie Fabiola Veerman 

  • Julidans presenteert gedurfde, toonaangevende en vernieuwende dansvoorstellingen van dansmakers over de hele wereld. Deze editie staan de persoonlijke verhalen centraal van de Grote Meesters en de Enfants Terribles van de moderne dans. Gast: directrice Anita van Dolen.
  • Keti Koti Ontbijt. Maandag 1 juli van 9.00 tot 11.00 uur serveren vele prominenten op het Amsterdamse Leidseplein hun favoriete ontbijt aan de deelnemers van de Bigi Spikri. Dit is de traditionele optocht naar het Oosterpark bij de herdenking van 150 jaar afschaffing van de slavernij. Gast: Jessica van der Tol
  • In de boekenrubriek is te gast Marline Williams, een Amerikaans-Nederlandse actrice en zangeres. Maar zij schrijft vooral ook verhalen en is dichteres.

 

Luister hier het uur van 16.00-17.00 terug. Presentatie Amber Roner

Foto: Jochem Jurgens
  • Geen Liefde Zonder Vrijheid. Het Volksoperahuis neemt je, 150 jaar na de afschaffing van de slavernij, mee in een liefdesverhaal wat zich afspeelt op Nederlandse plantage op Curaçao. De voorstelling komende zondag te zien in het Openluchttheater in het Vondelpark. Gasten: regisseur Kees Scholten en actrice Izaline Calister.
  • Appelsap Fresh Music Festival bereidt zich voor op de twaalfde editie in het Oosterpark op 10 augustus. Voor de liefhebbers kun je alvast proeven van het ultieme urban gevoel in Bitterzoet vanavond tijdens de Appelsap special pre-party. Daarnaast heeft Appelsap bijgedragen aan de programmering van Homie Lover Friend komend weekend in Berlijn. Gast: organisator Ghamte of terwijl MC Lentini.
  • Beelden aan Zee aan het IJ. Deze zomer heeft het museum Beelden aan Zee een dependance verspreid door de OBA. Robert van Altena spreekt met directeur van het museum Jan Teeuwisse over de bijzondere werken van (inter-) nationale beeldhouwers, zoals de Chapman Brothers, Caspar Berger (Singerprijs 2013), Gerhard Lentink, Henk Visch, Jan Meefout en Marie Andriessen.

De niet live-muziek in Kunst & Cultuur op Vrijdag is gekozen door Fabiola Veerman (15u-16u) en Amber Roner (16u-17u)

Techniek: Mike Veldt

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?