Kunst & Cultuur op Vrijdag 29 maart

 

Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt iedere week live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

 

15.00-16.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Fabiola Veerman + Marjolein Frijling

'Adding up to the west' Remy Jungerman

 

16.00-17.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Amber Roner

Pierus' dochters, 7.VI.03, tekening Peter Vos

  • Festivaldirecteur Jesse Limmen over de kick-off van het Magneetfestival, zondag a.s. 31 maart in Paradiso.
  • Tekenaar Peter Vos (1935-2010) werkte als illustrator voor Propria Cures, Vrij Nederland en Hollands Maandblad maar zijn werk maakt ook deel uit van de collectie van het Rijksmuseum. Robert van Altena spreekt met Aïda Vos, de weduwe van de tekenaar, over Metamorfosen (uitgeverij Thoth, 2013) het postuum verschenen boek van Peter Vos met zijn op Ovidius’ gelijknamige boek gebaseerde tekeningen.

    Laurens Joensen en Fay Lovsky

  • Een kwart Tsjechische, een halve Far Oerman en een Zeeuwse, verenigd in een passie voor authentieke muziek en maffe teksten. Dat zijn Fay Lovsky, Laurens Joensen en Jet Stevens. Zij bespelen op een klein podium akoestische instrumenten én de elektronische theremin, een revolutionair instrument uit de jaren ’20spelen. Fay Lovski speelt en vertelt in de studio over hun ontmoeting en de potpourri aan muziek uit de voorstelling De Bezemkast. Vrijdag 29 en zaterdag 30 maart in theater Bellevue.

 

De niet-live muziek in KCV wordt geprogrammeerd door Metha Molenaar.

Techniek: Dunja Gaasendam, Emilie Tondeur en Coen Jongenelen.

Leave a Reply