Kunst & Cultuur op Vrijdag 3 augustus

Iedere week live vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

 

15.00-16.00 presentatie Marjolein Frijling

  •  Vincent van der Velde deelt als performer, zanger en human beatboxer met twee dansers het podium in de ‘dancestandupcomedy’ BITE (12+). ‘Een bittere stand up comedy van Danstheater AYA over de waarde van kunst. Met een actieve rol voor het publiek.’ De voorstelling is geschreven door Don Duyns. De choreografie en regie wordt verzorgd door Wies Bloemen.
  • Organisator Cindy Schriekenberg komt met een van de deelnemende kunstenaars vertellen over de expositie De Bunker op de NDSM-werf.
  •  De Boekenrubriek met OBA bibliothecaris Leo Willemse. Een alles-eter noemt hij zichzelf. Als Leo aan tafel zit is de tafel bezaait met boeken. Hij leest een gedicht voor, bespreekt een boek dat hij mooi vindt of juist niet begrijpt, of hij waagt zich in deze tien minuten onbevreesd aan een metershoog oeuvre.

16.00-17.00 presentatie Amber Roner

    • World Cinema Festival Amsterdam: Documentairemaker Martijn Willemen vertelt in zijn film Cidade Maravilhosa het verhaal van vijf Cariocas (inwoners vanRio). Hoe beïnvloed  de sterk groeiende economie en naderende evenementen als het WK en de Olympische Spelen het dagelijks leven in Rio de Janeiro? Martijn neemt Marloes den Hoed mee naar de OBA om te praten over zijn film en het festival.
    • Dit weekend kleurt Amsterdam roze. Gaypride gaat gepaard met veel verschillende evenementen. Joey Ploch van Rapido events vertelt waar je tot en met maandagochtend kunt doorfeesten.

 

De niet live-muziek in Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt geprogrammeerd door OBA muziekspecialist Metha Molenaar. Voor mooie verhalen over muziek kunt u terecht op Metha’s Muziekblog.

Tijdens de uitzending wordt getwitterd. Mee praten? Volg @AmsterdamFM en gebruik de hashtag#kunstencultuur.

Leave a Reply