Kunst & Cultuur op Vrijdag 30 maart

Vanmiddag live vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA:

 

15.00-16.00 presentatie: Fabiola Veerman

U kunt de uitzending van 15.00-16.00 uur  hier terugluisteren

  • De kunstgeschiedenis ligt op straat. Het Rijksmuseum en museum Het Grachtenhuis brengen daarom vanaf 1 april samen een historische rondvaart. Een gesprek met Piet van Winden directeur van Het Grachtenhuis.
  • LIVE muziek van Golondrinas
  • De Boekenrubriek: OBA bibliothecaris Leo Willemse spreekt deze weeek over veelvuldig Goud Griffelwinnaar en schrijver van o.a. de Madelief serie: Guus Kuijer. Leo Willemse schrijft wekelijks een boekenblog.

 

 

16.00-17.00 presentatie: Robert van Altena

 U kunt de uitzending van 16.00-17.00 uur hier terugluisteren

 

  • Kunst in het Goethe-instituutInterventions is een nieuw initiatief van Het Goethe instituut. Ieder jaar wordt een curator uitgenodigd om voor twee dagen een tentoonstelling te maken in het gebouw aan de Herengracht. Een gesprek met curator Suzanne van de Ven en kunstenaar Lucas Lenglet over het prachtige werk Das Haus Goethe  dat alleen dit weekeinde te zien zal zijn.
  • Het EYE film instituut  opent volgende week. Eerst was er alleen de nieuwe naam nu is er ook een nieuw gebouw aan het IJ. Een gesprek met Ido Abram van EYE over de opening, het openingsfestival, de programmering en de toekomstplannen
  • LIVE muziek: Fanny de Ruiter, Laurien Schreuder & Una Bergin vormen samen Snowapple
De muziek in Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt geprogrammeerd door OBA muziekspecialist Metha Molenaar. Voor mooie verhalen over muziek kunt u terecht op Metha’s Muziekblog.

 

 

Leave a Reply