Kunst & Cultuur op Vrijdag 30 november

Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt iedere week live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

15.00-16.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Robert van Altena

  • Componist Erik de Clercq is een van de leden van het nieuwe componisten -en performerscollectief Monoták. Komende zondag 2 december een Monoták-avond in Overtoom 301 met film en live-muziek.
  • Een live optreden van Acquaphonica een kwintet o.l.v. pianiste en componiste Federica Colangelo met Jon Bittman: saxofoons & klarinet; Matthijs Tuijn: gitaar; Mihail Ivanov: contrabas; Kaspars Kurdeko: drums & percussie. Acquaphonic speelt muziek van het zojuist verschenen album Private Enemy.
  • De Boekenrubriek van OBA bibliothecaris Leo Willemse over Sint Nicolaas en Arnold-Jan Scheer’s ‘Wild Geraas’. Leo schreef er ook een blog over: Sint Nicolaas 2012

16.00-17.00 kunt u hier terugluisteren 

Presentatie: Amber Roner

  • Theatergroep Troost heeft een stuk gemaakt over horecamagnaat Sjoerd Kooistra die in 2010 een einde maakte aan zijn conflictvolle leven. Een gesprek met regisseur Gary Blufpand en tekstschrijver Hetty Kleinloog over Gouden Koooistra. De Voorstelling is van 13 t/m 22 december te zien in De Engelenbak.
  • De alternatieve rhythm & blues van Qeaux Qeaux Joans live te horen in de OBA. In de tweede week staat ze ook op het podium van Eurosonic Noorderslag.Haar debuutalbum No man’s land verscheen begin september en de recensies zijn terecht lovend.

 

De niet-live muziek wordt elke laatste vrijdag van de maand geprogrammeerd door Leo Willemse.

 

Leave a Reply