Kunst & Cultuur op Vrijdag 5 april

Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt iedere week live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

15.00-16.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie Fabiola Veerman

  • Ruben Hein speelt in de studio enkele nummers van zijn onlangs verschenen cd Hopscotch. Jazz-pianist Hein heeft zich ontwikkeld tot liedschrijver en zanger. De muziek bij zijn persoonlijke liedteksten moest “ranziger, minder braaf”, vond hij, vanmiddag hoort u het resultaat.
  • Els Barent, directrice van het fotografiemuseum Huis Marseille komt vertellen over de tentoonstelling POWER. Het toont het werk van de voor de internationale Prix Pictet genomineerde fotografen. In oktober werd Luc Delahaye gekozen tot winnaar van deze jaarlijkse prijs. Tussen de genomineerden voor het eerst een Nederlandse fotograaf: Jacqueline Hassink.
  • In De Boekenrubriek vertelt OBA-bibliothecaris Leo Willemse over schrijver Willem van Toorn ter gelegenheid van een stadswandeling met de schrijver in de Baarsjes op zaterdag 6 april. Meer verhalen om en over litaratuur?: Leo’s boekenblog.

 

16.00-17.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie Amber Roner

  • Performer en theatermaakster Suzanne Mateysen maakte een nieuwe voorstelling La Bomba!. ‘La Bomba! is een explosieve muzikale cocktail barstensvol vocaal vuurwerk, dampende grooves en knarsende overpeinzingen.’ Dit ‘vocale vuurwerk’  gaat morgen live af in de studio in de OBA. De voorstelling staat van 9 t/m 11 april in Theater Bellevue.
  • Anne van Veen vertelt over haar muziektheater voorstelling Tegengif eveneens in Theater Bellevue en wel op maandag 8 april.
  • Celliste Viola de Hoog geeft in de studio met delen uit Suite I voor cello solo in G-groot (BWV 1007) van J.S. Bach een voorproefje van haar concert morgen 6 april in De Waalse kerk. Daar zal zij Suites I (BWV 1007), III (BWV 1009) en VI (BWV 1012) spelen.

De niet-live muziek in KCV wordt geprogrammeerd door Metha Molenaar, muziekspecialiste van de OBA. Voor mooie verhalen over muziek en meer: Metha’s Muziek: Sorry Bowie.

Techniek wordt verzorgd door: Emilie Tondeur en Coen Jongenelen.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?