Kunst & Cultuur op Vrijdag 7 december

uit de voorstelling Jandergrouwnd van De Warme Winkel

Iedere week live vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

15.00-16.00 Kunt u hier terugluisteren

Presentatie Fabiola Veerman

  • Een gesprek met acteur Jeroen de Man van acteurs collectief De Warme Winkel over Jandergrouwnd. Een intense voorstelling over kunstenaars in de illegale kunstscene in Moskou in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw.
  • Gitarist Wiek Hijmans is artistiek leider van Amsterdam Electric Guitar Heaven een tiendaags elektrisch gitaarfestival op tien Amsterdamse podia. Vanaf vanavond 7 t/m 16 december een grote diversiteit aan stijlen —rock, jazz, metal, wereld, experiment, klassiek en meer. Hoofdgast Andy Summers (the Police).
  • De boekenrubriek van OBA bibliothecaris Leo Willemse

 

16.00-17.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie Amber Roner

John Gwaythil, Haida-masker van een jonge vrouw (ca.1880) courtesy of the division of anthropology American museum of Natural History, New-York.
  • Pom Verhoef van De Nieuwe Kerk vertelt over de tentoonstelling Indianen. Kunst en cultuur tussen mythe en realiteit. De indianen uit de titel zijn de indianen van de meer dan 500 stammen die het Noord-Amerikaanse continent bevolkten. Uitgangspunt van de tentoonstelling zijn de eerste contacten van deze Noord-Amerikaanse indianen met ‘ons’, de Noord-Europeanen.
  • Acht duo’s van beelbelovende regisseurs in combinatie met talentvolle schrijvers presenteren onder de titel One Night Stand een nieuwe film van vijftig minuten. De acht films gingen in première op het Nederlands Film Festival en vanavond wordt de eerste, Bowy is Binnen,  uitgezonden op Nederland 2 om 23.15uur. Hanna Bervoets schreef het scenario en Anniëlle Webster is de regisseuse. Deze laatste vertelt meer over dit project in onze uitzending.
  • Een live optreden van Zanillya, winnares van de Grote Prijs van Nederland 2011. Onlangs kwam haar eerste single en muziekvideo Voetstappen uit, een eerbetoon aan haar vader Bobby Farrel

De niet live-muziek in Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt geprogrammeerd door OBA muziekspecialist Metha Molenaar. Voor mooie verhalen over muziek kunt u terecht op Metha’s Muziekblog.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?