Kunst & Cultuur op Vrijdag 8 juni

Iedere week live vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA aan de Oosterdokskade. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.
15.00-16.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Fabiola Veerman

  • Rietveld! op het Holland Festival. Rietveldstudenten van verschillende richtingen werd de vraag gesteld wat performancekunst voor hun betekent. Het bruisende resultaat: twee avonden met live-performances film en veel meer in Frascati
  • Een gesprek met zangeres Jula Aimee over haar muziek. Maar niet zonder ook een live optreden te doen met pianist Koen Schalkwijk.
  • De boekenrubriek door OBA-bibliothecaris: Hilde van Veluw: over het Spannende Boek

 

16.00-17.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Robert van Altena

  • Menno Fitski, conservator Oost-Aziatische Kunst van het Rijksmuseum over Luxe op papier: de mooiste Japanse surimono prenten uit particuliere schenking.
  • Een vanzelfsprekendheid maar dan moet er wel iemand op staan om het te ontwikkelen: De MuseumApp voor publiek en specialisten. Een platform waarvoor musea interactieve culturele tours kunnen maken. Een gesprek met Dick van Dijk, concept ontwikkelaar bij Waag Society, instituut voor kunst wetenschap en technologie
  • De bijna 375 jaar oude Hortus is zo vertrouwd dat het tijd wordt er eens bij stil te staan. Een gesprek met Hanneke Schreiber, hoofd Tuin en Collectie, over de rijke geschiedenis van deze botanische tuin en over enkele parels uit de collectie. Bovendien wordt het 100-jarige jubileum van de Palmenkas gevierd met een reeks jubibileumconcerten van 12 t/m 15 juni in diezelfde Palmenkas.

 

De niet live-muziek in Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt geprogrammeerd door OBA muziekspecialist Metha Molenaar. Voor mooie verhalen over muziek (nu: The Beach Boys) kunt u terecht op Metha’s Muziekblog.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?