Kunstkijken: Andries Dirk Copier

In de uitzending van Radio Kunst Kieken wordt niet alleen gesproken over kunst. Er wordt ook naar kunst gekeken! Dit keer een sneak-peak!

Het Kröller-Müller Museum en de Vereniging Rembrandt organiseren in het najaar van 2018 gezamenlijk de tentoonstelling Als kunst je lief is.

Voor de gelegenheid worden ruim 80 werken afkomstig van 40 musea bijeengebracht die in de periode 2008-2018 mede met steun van de Vereniging Rembrandt zijn verworven.

Peter Hecht gastconservator van de tentoonstelling, emeritus hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en fellow van de Vereniging Rembrandt vertelt over de de Likeurkaraf van Andries Dirk Copier.

Zijn motivatie: ‘Het is een heel mooi object, de geschiedenis van zijn verwerving is een sprookje en het is een kans om te zeggen: de top kan ook verzameld zonder een budget van een paar miljoen. Bovendien komt lang niet iedereen in Leerdam.

Luister en kijk mee!;

Fotocredits: Erik Rijper.

De tentoonstelling Als Kunst je Lief is, is vanaf 30 september 2018 te zien. Voor meer informatie kijk op:  Kröller-Müller Museum & Vereniging Rembrandt.


More Berichten for Show: Kunst Kieken

Comments are closed.