Laatste kans voor getuige in proces tegen Hells Angels

Remko van Lent en zijn vrouw krijgen nog een laatste kans om hun rol als getuige waar te maken in het megaproces tegen Donald G., Hells Angel Harry S. en zes medeverdachten. Justitie verdenkt G. en S. van onder meer afpersing en witwassen. Van Lent is een van de belangrijkste getuigen in de zaak.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft echter grote problemen met Van Lent gekregen, waardoor een verhoor door de rechtbank en de advocaten van de verdachten nog niet heeft kunnen plaatsvinden. Van Lent en zijn partner zaten in een beschermingsprogramma van justitie, maar zijn daar als gevolg van de conflicten uitgezet.

Woensdag bepaalde de rechtbank dat Van Lent en zijn partner vóór 1 juni ter zitting gehoord moeten worden. Gebeurt dat niet, dan komt Harry S. voorlopig op vrije voeten. Donald G. en S. zijn de enigen die nog vastzitten. In oktober 2011 werden zij gearresteerd. S.’ raadsman Bram Moszkowicz vroeg de rechtbank woensdag om de voorlopige vrijlating. Moszkowicz heeft er schoon genoeg van dat de perikelen met Van Lent het proces nu al anderhalf jaar lang in verregaande mate bepalen. Hij is ervan overtuigd dat alle pogingen om Van Lent te laten getuigen, zinloos zijn; ‘Die vent komt niet.’

Leave a Reply