Ladies Sevens 11de tijdens de World Series Rugby in Amsterdam

Gisteren, 22 mei begonnen de Dutch Ladies Sevens aan de World Series Rugby in Amsterdam. De dames waren ingedeeld in een poule met Frankrijk, Canada en Spanje. De dames beschouwen dit toernooi als laatste test in hun voorbereiding voor het aankomende EK in Juni. Tijdens het EK in Frankrijk moeten de dames zich gaan proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio.

Na de 1e dag van de World Series Rugby kwamen de dames teleurgesteld van het veld. Er werd verloren van Frankrijk met 12-5. Daarna bleek Canada een maatje te groot voor de dames. Die wedstrijd verloren ze met 34-10. In de laatste wedstrijd van de dag, die in de avond werd gespeeld, moesten de dames proberen hun eerste overwinning binnen te halen van dit toernooi. De tegenstander was Spanje. Helaas verloren de dames ook deze wedstrijd met 21-7. Door het resultaat van gisteren zijn de dames veroordeeld om vandaag te spelen voor de plaatsen 9 t/m 12. De eerste horde die ze daarvoor moeten nemen is Fiji.

 

AmsterdamFM sprak gisteren tijdens het toernooi met Mara Smith Moberg. Zij is oud speelster van de Ladies Sevens, en eén van de grondleggers van de sport. Helaas is zij gestopt met rugby door een slepende rugblessure.

 

 

Aan het einde van de dag sprak AmsterdamFM met de aanvoerdster van het team, Anne Hielckert.

 

 

Vandaag moest dus de eerste horde worden genomen voor een eventuele 9de plek. Hiervoor moest Fiji worden verslagen. Helaas lukte dit ook niet. Er werd met 15-5 verloren. Zo stond de teller nog op 0 overwinningen na 4 wedstrijden. In de partij met Fiji die in het begin gelijk opging lieten de dames na de eerste try toch de koppies een beetje hangen, en daar profiteerde Fiji van. Na afloop van de wedstrijd zag je de teleurstelling op de gezichten van de dames. Aanvoerdster Anne Hielckert was druk in gesprek met een aantal speelsters tijdens de cooling-down. Door het verlies moesten ze in hun laatste wedstrijd van het toernooi aantreden tegen Zuid – Afrika voor plek 11 of 12. De Ladies Sevens wonnen met mooi spel dit duel met 17-7. De ploeg speelde verreweg hun beste wedstrijd van het toernooi, en liet bij vlagen zien waar ze toe in staat zijn. Door de winst werden de Ladies Sevens dus 11de tijdens de World Series in eigen land. Het team kreeg ook een domper te verwerken in de vorm van Paula Schouten. Ze viel geblesseerd uit tegen Zuid – Afrika. Op het eerste oog leek het een sleutelbeenbreuk.

Over een aantal weken wacht dus het EK waar het moet gebeuren voor de dames. Daar hebben ze een eerste kans om zich te plaatsen voor de Spelen van 2016 in Rio. Ze moeten dan minimaal bij de eerste 5 eindigen om kans te blijven houden op een ticket naar Rio, worden ze Europees Kampioen dan plaatsen ze zich rechtstreeks voor de Spelen.

 

Na afloop sprak AmsterdamFM met een aantal speelsters. Hieronder het interview met Tessel van Dongen:

 

 

Hieronder het interview met Pleuni Kievit:

 

 

Hieronder het interview met Pien Selbeck:

 

 

Hieronder het interview met Nikki Weijers:

 

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?