Landskampioen Amsterdam maakt selectie nieuwe seizoen bekend

Dit weekend prolongeerde de hockeyers van Amsterdam de landstitel. Komend weekend strijden ze nog in het finaleweekend van de Euro Hockey League in eigen stadion om het Europese Kampioenschap. Uit het persbericht wat de club uitstuurde, blijkt dat er meer beslissingen zijn gevallen. AH&BC maakte nu alvast de selectie voor volgend seizoen bekend.
Santi Freixa keert na de Olympische Spelen van London terug naar landskampioen Amsterdam. Coach Taco van den Honert: “Vanwege de de voorbereiding op de Olympische Spelen met het Spaanse team speelde Santi dit seizoen in Spanje. We zijn heel blij dat hij straks weer bij AH&BC terugkomt.”

Tevens verhuist de Spaanse international Roc Oliva (22) van Atletic Terrassa naar Amsterdam om deel uit te maken van de selectie van AH&BC Heren 1. Daarnaast verlengen Teun Rohof, Klaas Vermeulen, Taeke Taekema, Floris Evers en Robert Tigges hun contract voor periodes variërend van 1 tot 3 jaar. Steven Ebbers treedt na een half jaar afwezigheid in het buitenland ook weer toe tot de selectie. “Met deze selectie zetten we in op een derde landskampioenschap op rij in het volgende seizoen,” zegt Marten Eikelboom, bestuurslid Tophockey van AH&BC.

Kristiaan Timman, Geert Jan Derikx en keeper Klaas Veering verlaten het eerste team van Amsterdam om zich te gaan richten op hun maatschappelijke carriere. “We hebben veel respect en bewondering voor wat deze mannen met onze Heren 1 hebben gepresteerd. Klaas Veering en Kristiaan Timman speelden respectievelijk 13 en 11 jaar in het eerste team van Amsterdam,” aldus Eikelboom.

Diederik Donk, nu coach van Rood Wit Heren 1, volgt als assistent coach  Alyson Annan op. Zij neemt vanaf komend seizoen de Amsterdamse Dames 1 onder haar hoede.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?