Lasse Schöne: “De ontlading was groot na afloop”

AJAX heeft zondagmiddag de koppositie heroverd door in Alkmaar AZ met 2-3 te verslaan. De Amsterdammers openden sterk en kwamen al binnen vijfentwintig minuten spelen op een ruime 2-0 voorsprong. Siem de Jong en Daley Blind waren de doelpuntenmakers. Gespeeld bleek de wedstrijd allerminst want vlak na rust kopte Markus Henriksen AZ terug in de wedstrijd, 1-2.
Na een uur spelen herstelde Siem de Jong de marge door uit een vrije trap raak te schieten,1-3. De wedstrijd leek beslist totdat Jozy Altidore een kwartier voor tijd de hoop in de Alkmaarse harten nieuw leven in blies door de 2-3 te scoren. Een verhitte slotfase volgde die AJAX maar ternauwernood overleefde. Nick Viergever had in blessuretijd de kans op de gelijkmaker, maar faalde van dichtbij.

AJAX is door de overwinning PSV weer gepasseerd op de ranglijst en is met nog zeven wedstrijden te gaan koploper in de Eredivisie. De voorsporng op PSV en Feyenoord bedraagt één punt. Vitesse doet ook nog altijd mee in de strijd om de landstitel en bezet de vierde plaats met drie punten achterstand op koploper AJAX.

Na afloop van het duel sprak verslaggever Bob Mans met aanvaller Lasse Schöne en legde hem voor dat deze zege een zwaarbevochte genoemd mocht worden.