Lasse Schöne: “Op basis van de tweede helft verdiend gewonnen”

Ajax heeft na de 1-0 winst van afgelopen zondag tegen PSV opnieuw weten te winnen, ditmaal in het bekertoernooi. De huidige landskampioen was woensdagavond te sterk voor de eeuwige rivaal Feyenoord. In de Amsterdam Arena werd het 3-1.

Ajax begon erg zwak en slap aan de wedstrijd wat resulteerde in een vroege tegengoal van Tony Vilhena. Keeper Kenneth Vermeer, die dit seizoen vooral in het bekertoernooi zijn minuten mag maken, kwam te ver zijn doel uit waardoor Vilhena de bal succesvol over de keeper in het leeg doel kon wippen. De ploeg van coach Frank de Boer leek na het tegendoelpunt van slag, maar door een fortuinlijke gelijkmaker van Viktor Fischer kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Amsterdammers en gingen de ploegen met een 1-1 stand de rust in. In de tweede helft begon Ajax veel feller en sterker wat resulteerde in veel balbezit en dreiging. Feyenoord maakte veel fouten in de passing maar Ajax kon daar in eerste instantie niet van profiteren.

Pas in de 68ste minuut kwam de bevrijde treffer. Na een goede voorzet van Blind was het, nadat Schöne in eerste instantie keeper Mulder op zijn weg vond, Bojan Krkic die uit de rebound de 2-1 kon binnen koppen. Feyenoord was daarna niet meer bij krachten om de gelijkmaker te maken. In de blessuretijd profiteerde de ingevallen Thulani Serero van de geboden ruimte door in een 1 op 1 situatie de keeper te verschalken en zo voor de eindstand van 3-1 te zorgen.

Na afloop van de wedstrijd sprak onze verslaggever Frank van der Meijden met Ajax aanvaller Lasse Schöne.