Lasse Schöne: ‘We hadden de wedstrijd in handen’

Ajax heeft zondagmiddag aartsrivaal Feyenoord met 3-0 verslagen.
De Amsterdammers domineerde op eigen veld en bekroonde een goede eerste helft met een verdiende 2-0 voorsprong. Uitblinker Viktor Fischer maakte beide doelpunten. Na rust kroop Feyenoord iets meer uit haar schulp maar tot groot gevaar leidde het offensief niet. Christian Eriksen draaide na een uur spelen een vrije trap gevaarlijk richting doel en omdat niemand de bal meer beroerde viel de bal zomaar binnen, 3-0.

Een minuut na de derde goal moest Ajax een penalty incasseren en zag het Ricardo van Rhijn met een rode kaart het veld verlaten. De strafschop werd echter gered door doelman Kenneth Vermeer.

Door de winst profiteerde Ajax optimaal van het puntverlies van de directe concurrenten PSV, FC Twente en Vitesse. De ploeg van trainer Frank de Boer deelt nu de tweede plaats met één punt achterstand op FC Twente.

Na afloop van het duel sprak verslaggever Bob Mans met middenvelder Lasse Schöne en legde hem voor dat het voetbaljaar 2013 niet beter kon beginnen.