Lasse Schöne: ‘ We hebben het in de thuiswedstrijden laten liggen’

Vanavond moest Ajax thuis aantreden in de Amsterdam ArenA tegen het Noorse Molde FK. Vooraf was de opdracht duidelijk: zelf winnen thuis van het al geplaatste Molde en dan hopen dat Fenerbahçe thuis zou verliezen van Celtic. De sfeer zat er vlak voor de aftrap goed in. Het publiek begon spontaan te wapperen met de Ajax vlaggetjes.

In het begin van de wedstrijd tastte beide teams elkaar af. Het werd al gauw duidelijk dat Molde erg snel in de omschakeling was, maar dat zij niet naar Amsterdam waren gekomen om het spel te dicteren. Na wat kansjes over en weer kwamen de Amsterdammers dan toch op een 1-0 voorsprong. Ricardo van Rhijn kreeg een afvallende bal terug vanuit een vrije trap, hij gaf vervolgens de bal voor op het hoofd van Donny van de Beek, die daarna prachtig binnen kopte. Tijdens zijn actie raakte van Beek geblesseerd. Na het juichen werd duidelijk dat er een flinke bloedende wond vlak boven zijn oog was ontstaan. Hij kwam namelijk hard in aanraking met een verdediger van Molde. Overigens mocht van Rhijn weer eens starten. Hij verving de geschorste Kenny Tete.

Kort na de 1-0 was Nemanja Gudelj dichtbij de 2-0. Hij zag zijn schot van afstand hard op de lat belanden. Langzaam werd Molde sterker en kreeg het met Kamara en Elyounoussi al wat kansen. Uiteindelijk besloot oud- Feyenoord speler Harmeet Singh op de rand van het strafschopgebied eens uit te halen, hij zag zijn schot veranderd worden door Ricardo van Rhijn, waardoor Jasper Cillessen verrast werd en de bal uit zijn doel kon vissen.

Na de gelijkmaker gebeurde er niks meer. Ook na de rust was er weinig te genieten. Ajax speelde vooral veel de bal breed naar elkaar. Molde vond het gelijkspel wel prima. Ondanks dat de ploeg graag wilde, werd Ajax bijna niet meer gevaarlijk. Er kwam nog één grote kans voor de Amsterdammers, maar de ingevallen Anwar El Ghazi schoot de bal hard op de lat. Tot over maat van ramp kreeg Gudelj in de slotfase van het duel zijn tweede gele kaart en daardoor moest hij met rood van het veld. Door het gelijkspel van vanavond ligt Ajax uit de Europa League. Na de winterstop kunnen zij alleen nog meedoen om het kampioenschap.

Na afloop sprak Wedstrijdritme verslaggever Raoul El Ouni met de ingevallen Lasse Schöne:

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.