Legende Toots Thielemans (91) stopt met optreden

De wereldberoemde en legendarische Belgische jazzmuzikant Toots Thielemans zet op éénennegentigjarige leeftijd een punt achter zijn professionele carrière. 

 

Alle nog geplande concerten worden afgelast, zo laat manager Veerle van de Poel van de 91-jarige mondharmonicaspeler en gitarist weten aan het Belgische persbureau Belga. De reden? Thielemans voelt zich simpelweg niet sterk genoeg meer om een volledig concert te spelen. "Toetsie" kan terugkijken op een meer dan glansrijk euvre; hij speelde met de grootste aller tijden jazzmuzikanten. Reeds deelde hij het podium met Ella Fitzgerald, Peggy Lee, Chet Baker en Billy Joel.

Onbekenden in de Jazzmuziek kennen hem ongetwijfeld van de muziek van de film Turks Fruit en van de begintune van televisiereeks Baantjer. Thielemans startte al musiceren van muziek op 17-jarige leeftijd. "Toots Thielemans wil genieten van de rust die hij heeft verdiend", zegt Van de Poel. "Hij kan terugkijken op een prachtige internationale en succesvolle carrière waarin hij vele uitdagingen is aangegaan en waarbij hij steeds uitblonk door zijn muzikaliteit.

Comments are closed.