Liever Cohen dan van der Laan

Oud-burgemeester Job Cohen geniet nog steeds grote populariteit onder Amsterdammers. Uit een onderzoek uitgevoerd door het nieuwe Mokum Magazine onder ruim 5000 inwoners blijkt dat 62 procent van de ondervraagden een eventuele terugkeer van Cohen als burgemeester wel ziet zitten.

Slechts 1 op de 3 Amsterdammers geeft aan tevreden te zijn over de huidige burgemeester Eberhard van der Laan.   Cohen zou volgens het tijdschrift beter in staat zijn geweest de stad een internationaal gezicht te geven.

In een reactie heeft Cohen aangegeven vereerd te zijn met de uitslag. Hij sluit een eventuele terugkeer als burgemeester echter uit. ‘Het is natuurlijk leuk om te horen dat Amsterdammers tevreden zijn over mijn burgemeesterschap. Ik op mijn beurt ben heel tevreden over de manier waarop Van der Laan dit mooie ambt vervult. Ik geloof niet dat ik heel veel dingen anders gedaan zou hebben dan hij nu doet.’

Mokum Magazine is een nieuw tijdschrift dat vanaf 7 juli gratis te krijgen is in de hoofdstad. De oplage van 20.000 exemplaren zal over 500 locaties in Amsterdam worden verspreid.

Leave a Reply