Lisa: ‘Geld, check. Paspoort, check. Vakantie cd, check.’

Toen wij vroeger op vakantie gingen, hadden we geen muziek. Dagenlang fietsten we door Nederland met onze tent en slaapzakken achterop gebonden. Wanneer we eind van de middag aankwamen bij een camping zette mijn zusje en ik onze tent op, had mijn moeder ondertussen eten gemaakt en vielen we daarna heel snel in slaap. Tijd om een vakantie cd te missen was er niet. Op mijn dertiende ging ik voor het eerst op vakantie naar het buitenland, mee met een vriendinnetje haar broertje en ouders. Twee dagen in een bloedhete auto richting Toscane. Paar dagen voor vertrek was er nog snel een cd gebrand met alle destijdse tophits.

 

Nina Sky – Move your Body

 

Kurt Nilson – She’s so high

 

Ieder nummer van die cd ken ik, nog steeds, tot op de seconde. De vakantie cd traditie had ik nooit verder door gezet tot vorig jaar. Vijf weken lang heb ik in een camper door Europa gereden met één vakantie cd in de cd-speler. Van Nederland naar Albanië en weer terug. Na de vakantie helemaal klaar met ieder liedje dat ik op de cd heb gezet maar aan de andere kant ontstaan er ontelbaar veel beelden en onbeschrijfbare gevoelens wanneer ik er toch weer naar luister. Zon, zee, surfen, vakantie, fietsen, bergen, vrienden, rivieren, eten, drank, warm, wind, onbezorgd, slapen, lachen, sproeten en heel veel meer.

 

Dirty Gold – California sunrise

Krijsende meeuwen op de achtergrond gevolgd door een Hawaains gitaartje, rustige trommels en een snijdende stem die het geheel door de war schopt. Vakantie dus. Het duo Dirty Gold, de makers van het nummer California Sunsrise, komt uit San Diego. Op het album Roar staan nog wat nummers maar geen enkele zo goed als California Sunrise.

 

Over een week heb ik zomervakantie, tickets gekocht en hostels geboekt. Hoogste tijd voor mijn vakantie CD 2014. Nummer 1: California Sunrise.

 

Dit nummer is uiteraard te horen op AmsterdamFM.

Comments are closed.