LISA: ”Niets is wat het lijkt”

Opeens was hij daar: Dotan. Home, zijn eerste single van zijn nieuwe album, klinkt vernieuwend. Een eigen stemgeluid dat wordt ondersteund door een koor, gemixt met trommels en gitaren.

 

 

Mijn eerste gedachte na het luisteren van dit nummer was: deze man moet wel uit Amerika of in ieder geval Engeland komen. Nederland werd in mijn hoofd per direct uitgesloten. Dagenlang beluisterde ik zijn album maar het verveelde niet. Ik post praktisch nooit wat op facebook, maar nu kon ik het toch niet laten.

 

Facebook status update: ''Ik ben verliefd op het album van Dotan''.

Faceboek vriend reactie: ''En zo is het maar net, (tag) DOTAN HARPENAU''. 

 

Voor de mensen die dit niet begrijpen: Dotan, de muzikale held van de week, werd getagd door een vriend van mij in een reactie op mijn bericht. Dotan woont helemaal niet in Amerika of in Engeland maar gewoon in dezelfde stad als ik. Les: Je grootste held kan natuurlijk ook gewoon je buurman zijn en niets is wat het lijkt.

 

7 Layers is het album waar Home op staat. Er staan over het algemeen rustige nummers op zoals Let the River In en Swim to you. In bijna ieder nummer wordt gebruik gemaakt van acoustische gitaar, doffe drums en lichte galm over de vocalen. Fall is een nummer, net als Home, waar een bombastische opbouw de refreinen groots maken. Het doet me denken aan de BelgischAustralische singer songwriter Gotye, bekend van onder andere het liedje Somebody that I used know.

 

 

Dotan is bezig met zijn 7 Layers tour en speelt het hele jaar door nog in heel Nederland. 21 december sluit hij de tour af in Paradiso. Natuurlijk heb ik kaarten. Wie weet fietsen we aan het eind van de avond wel dezelfde kant op, zo groot is Amsterdam niet.

 

Uiteraard zijn deze nummers te horen op AmsterdamFM.

 

 

 

 

 

Comments are closed.