LIVE: Goedekleedjes met Imagine Film Festival, School of Life, Algemeen Cool Nederlands en Paradisolezingen

Vandaag niet via de ether, wel heerlijk modern via de stream te luisteren. Dus slinger je internet lekker aan om 15.00 uur voor een vrolijk uurtje zaterdagradio.
 

Imagine Film Festival

Dertig jaar geleden werd in het Alhambra Theater aan de Weteringschans met het eerste Weekend of Terror de basis gelegd voor het huidige Imagine Film Festival (foto). Sindsdien is het uitgegroeid tot een 10-daags festival, met internationale gasten en een uitgebreide filmprogrammering. Woensdag 9 april opent het festival met Belle en het beest van Christophe Gans. Artistiek directeur Chris Oosterom vertelt over deze editie.


School of Life

Onlangs is in Amsterdam de School of Life geopend. Interessante naam, dat vonden wij ook. Welke levenslessen heeft het instituut te bieden? Machteld gaat op onderzoek.


Algemeen cool Nederlands

En we bellen even met Babs Gons over Algemeen Cool Nederlands dat op 19 april in het Tropenmuseum plaats vindt. Een avond over straattaal waar taalpuristen, rebellen en vernieuwers elkaar ontmoeten. Deze editie kun je luisteren naar oa Typhoon, Akwasi, Boef en de Gelogeerde Aap, Fit en Omar Dahmani.


Paradisolezingen

Tot en met juni worden er Paradisolezingen georganiseerd. In de lezingen worden zin en onzin van wetenschappelijke thema’s in speelfilms belicht. De aankomende editie, op 13 april, is het thema De Dromenwever. Prof. dr. Douwe Draaisma, psycholoog Rijksuniversiteit Groningen, vertelt waarom dromen en films op elkaar zijn gaan lijken.
 

Presentatie: Cheima Bouziane, David Hakvoort en Machteld Vinkenborg.
Regie en techniek: Vladimir en Marloes Marinussen.  

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?