LIVE Goedekleedjes Radio: Festival Cinéma Arabe, Amsterdam Poëziefestival, De Hollanders en Trieu etc

Vandaag in de uitzending Festival Cinéma Arabe, Amsterdam Poëziefestival, De Hollanders over Zugzwang en muziek van Trieu etc.

 

Festival Cinéma Arabe

Terwijl de voorjaarszon in Nederland doorbreekt, is de euforie van de Arabische Lente voorgoed voorbij. Na de gevallen presidenten en de eerste rondes verkiezingen begint het immers pas echt: een samenleving opnieuw vormgeven. Geen sinecure in landen waar de bevolking vooral gewend is aan repressie en weinig weerbaar tegen een machtige staat. Het is vallen en opstaan, zoals pijnlijk duidelijk wordt in Egypte. En het vergt introspectie en zelfonderzoek. Die rol nemen filmmakers op zich, en met verve: de mooiste voorbeelden zijn te zien op Festival Cinéma Arabe, 6 t/ 11 mei in Rialto (foto)

 

Amsterdam Poëziefestival

De laatste gasten zijn bevestigd, de bingoprijzen zijn gekocht en de dansvoor gepolijst. Amsterdam Poëziefestival is er klaar voor en opent op 9 mei het festival in De Nieuwe Liefde waar alle vormen poëzie aan bod komen.

 

Zugzwang van De Hollanders

Theater onder de sterrenhemel en boven de neonlichten van de stad. De Hollanders nemen je mee dat dak op. Luister naar het verhaal van Abel. Als hij zijn geheugen verliest na een auto-ongeluk is niets meer als daarvoor. Maar wat was daarvoor? Waar ligt de grens tussen werkelijkheid en droom? Wat gebeurt er wanneer je alles vergeet? Ook alles dat is aangeleerd?

 

Presentatie: David Hakvoort, Sanne van de Kraats, Willemijn de Iongh
Regie en techniek: Vladimir en Marloes Marinussen

Comments are closed.