LIVE: Goedekleedjes Radio met World Hackathon Day, Barnett Newman en The rest is Noise

Is het weer zo ver? Lig je weer huilend in je bed met natte handdoeken op je voorhoofd te deppen? Vergeet je pre-paaskater binnen luttele seconden door onze interessante gasten, smerig lekkere hits en niet te vergeten onze ubersexy presentatoren. Natuurlijk is je lievelingsradioprogramma weer vanaf 15:00 uur te horen. Vandaag trouwens even niet via de ether maar wel als vanouds via de livestream.
 

World Hackathon Day

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 mei wordt de World Hackathon Day georganiseerd, een wereldwijd initiatief met als doel de meest talentvolle jongeren viraal te laten gaan. Met de hulp van mentors werken jongeren gedurende 24 uur aan web-apps, infographics, video's, mobile apps en campagnes met als doel om de wereld te laten zien wat deze meest talentvolle jongeren in huis hebben. Verschillende toonaangevende bedrijven maken tijdens de hackathon bekend aan welke projecten er gewerkt kan worden en aan het einde worden prijzen uitgereikt aan de meest innovatieve en belovende ideeën.
 

Barnett Newman in het Stedelijk

Sanne belt even met het Stedelijk Museum over de collectiepresentatie van Barnett Newman, één van de toonaangevende kunstenaars van de colorfield painting. Vanaf 24 april zijn uit eigen collectie onder meer de monumentale doeken Cathedra (1951), The Gate (1954), Right Here (1954) en Who’s Afraid of Red Yellow and Blue III (1967-1968, foto) te zien, evenals Newmans etsenserie Notes te zien.
 

The rest is noise in het Muziekgebouw

Als dj verkoopt James Holden al jaren vrijwel elke club uit, maar als live muzikant staat hij vanavond voor het eerst in Nederland. Ook deze avond is strak uitverkocht, maar het goede nieuws is dat het concert deel uitmaakt van een nieuwe reeks concerten in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Programmeur Shane Burmania vertelt over de concertserie The rest is noise.


Presentatie: Hidde Bisschop, Sanne van de Kraats en Geert van Brussel.
Regie en techniek: Vladimir en Marloes Marinussen.

Comments are closed.