LIVE UPDATES Spanning bouwt zich op rondom Milan – Ajax

Ajax speelt vanavond in het San Siro Stadion inItalië tegen AC Milan. Na de 2-1 winst op FC Barcelona twee weken geleden, zijn de verwachtingen van velen hooggespannen.
Daarnaast: als Ajax wint, dan stroomt het door naar de volgende ronde van de Champions League, iets wat de club sinds 2004 niet meer lukte.
De spanning begint dus te snijden, de laatste ontwikkelingen vind en volg je hieronder. Eens in de zoveel tijd op F5 drukken is aan te raden.

12:55 Momenteel hangt er een dikke mist in San Siro. Op Twitter worden er onmiddellijk meerdere doemscenario’s bijgehaald. Van eventuele afgelasting is nu nog lang geen sprake.

12:49 De tenues liggen klaar.

11:15 De spelersgroep en de technische staf proberen wat rust in het hoofd te krijgen.

10:57 Volgens financieel directeur Jeroen Slop kan de landskampioen minimaal 4,5 miljoen euro bijschrijven bij een zege, die op zich al een bedrag van één miljoen euro oplevert. ‘En bij plaatsing voor de knockoutfase wordt een premie van 3,5 miljoen euro uitgekeerd’, zegt Slop in de Telegraaf. ‘Dat bedrag is exclusief de marketpool en recette van de achtste finale.’

10:21 De meeste dagbladen, bronnen en ingewijden zijn het er nu wel over eens: Bojan Krkic start definitief in plaats van Danny Hoesen in de spits. Over de centrale verdedigingspositie naast Niklas Moisander verschillen nog wel meningen. Onder andere NOS en het AD melden Stefano Denswil. De Telegraaf houdt vast aan Christian Poulsen.

07:53 Dagblad de Telegraaf meldt dat Bojan Krkic en Christian Poulsen in de basis zullen starten. Krkic speelt ten koste van Danny Hoesen, Poulsen speelt opmerkelijkerwijs als centrumverdediger. De krant is wat betreft Ajax vaak juist ingelicht, onder andere door columnist Johan Cruiff.

Dinsdag 19:43 Bojan Krkic kan woensdagavond met Ajax beginnen aan het beslissende duel in de groepsfase van de Champions League bij zijn vorige club AC Milan. De Boer: ‘Ik zeg niet of hij start. Ik vertel mijn spelers dat woensdagmiddag pas.’

Dinsdag 19:23 Trainer Frank de Boer geeft Ajax 50 procent kans om te overwinteren in de Champions League. Ajax bekert na de winterstop verder in de Europa League als het niet van AC Milan wint.

Zondag 10:51 Stefano Denswil vervangt de geschorste Joël Veltman in de selectie voor AC Milan. Siem de Jong, Nicolai Boilesen en Lerin Duarte zijn geblesseerd voor het duel in Italië.

Leave a Reply