Loïs Oudemast geniet weer na maanden lang blessureleed

AMSTERDAM Dit weekend spelen de Ajax Vrouwen een uitwedstrijd tegen FC Twente voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Beide teams zijn zeer aan elkaar gewaagd en er mag dan ook worden gesproken over een heuse kraker binnen het vrouwenvoetbal. “ Het gaat een mooie wedstrijd worden. Wij willen winnen, maar zij natuurlijk ook. Het is wel een gegeven vooraf dat de wedstrijden tegen Twente altijd top affiches zijn. We zullen aan de bak moeten”, aldus de goedlachse Oudemast.

Oudemast had de afgelopen periode niet echt een reden om te lachen. Ze raakte namelijk vorig jaar oktober geblesseerd aan haar knie tijdens een oefenwedstrijd. “Ik verdraaide mijn knie. Dat was zuur omdat het dezelfde knie was waar ik eerder last van had. We hebben dat toen onderzocht en daaruit bleek dat mijn knieschijf los zat. Toen wist ik dus wat er mis was en hebben we besloten om een brace aan te schaffen.” Ze traint en speelt dus momenteel met een brace die ervoor moet zorgen dat haar knieschijf op de juiste plaats blijft zitten. De afgelopen tijd heeft ze daarom ook keihard gewerkt aan haar herstel en op dit moment is ze weer helemaal pijnvrij, maar dat zag er een periode lang heel anders uit. “Het meest zware van de afgelopen tijd was dat ik gewoon continue pijn had. Daar werd ik helemaal gek van. Als ik dan wat minder last had zat ik eigenlijk te wachten op het moment dat ik weer meer last kreeg. “ Ze vond het ook zwaar om de meiden te zien trainen en wedstrijden te zien spelen terwijl zij alleen maar bezig was met revalideren.

Die tijden zijn dus helemaal voorbij en ze geniet dan ook extra van het feit dat ze weer kan voetballen. “Als je een tijdje niet hebt gespeeld, dan besef je eigenlijk pas weer hoe leuk voetballen is. Dat is eigenlijk stom dat ik zoiets daarvoor nodig hebt, maar als ik dan op het trainingsveld sta met die meiden onder het genot van een prachtig zonnetje dan kan ik daar zeker van genieten.”

Zondag wacht dus de topper tegen Twente voor de beker. Twente zag in het nieuwe kalenderjaar Anouk Dekker en Shanice van de Sanden vertrekken naar het buitenland, maar ze kregen onder andere Kirsten van de Ven ervoor terug. “ Ze zijn daar aan het schuiven geweest en dat kan je ook wel zien. Ze verloren opeens punten in de competitie wat positief voor ons was, maar daar moeten we helemaal niet meer naar kijken. Je weet dat het een moeilijke wedstrijd wordt en we zullen gewoon top aan die wedstrijd moeten beginnen en we moeten daar een goed resultaat neerzetten, zodat we daarna weer blij de bus in kunnen stappen.”

Haar ploeggenoten die bij het Nederlands Elftal zaten kwamen gisteren allemaal zwaar teleurgesteld terug. De Oranje Leeuwinnen waren heel dichtbij plaatsing voor de Olympische Spelen. Oudemast is ervan overtuigd dat de knop snel zal omgaan bij die meiden. “ Ze hebben erg veel zin in zondag en ze weten gewoon als je het goed doet, dan maak je het voor jezelf gewoon prettig. Het beste medicijn is dan ook je voeten laten spreken.” Oudemast kijkt zelf ook met veel vertrouwen uit naar de ontmoeting tegen Twente dit weekend. Ze waagt zich dan ook aan een voorspelling. “ Wij gaan winnen met 2-1. Ik gun Marlous Pieëte tegen haar oude club wel een doelpunt en Eshly Bakker moet die bal gewoon goed voor haar voeten krijgen, dan knalt ze hem erin.” Mochten de Ajax Vrouwen winnen, dan bereiken zij de halve finale van het bekertoernooi. Oudemast kijkt al vooruit naar welke tegenstander ze dan graag zou willen hebben. “ Ik hoop dan dat we in de halve finale tegen SC Buitenveldert mogen spelen. Dat is ook lekker dichtbij en dan krijg je de Amsterdamse derby.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Lois Oudemast

https://soundcloud.com/amsterdamfm/lois-oudemast-is-weer-helemaal-terug


More Berichten for Show:

Comments are closed.