Loon Lions veroordeeld tot beslissend duel

LANDSMEER De vierde wedstrijd in de halve finales van de play-offs tussen Loon Lions en Dozy Den Helder stond gisteravond op het programma in het Indoor Centrum. De Lions stonden met 2-1 voor en hadden aan één overwinning genoeg om de finale van de play-offs te halen. Het ging echter helemaal mis. De dames verloren in eigen huis dus met 58-66. Hierdoor trok Den Helder de stand weer gelijk en volgt er aanstaande dinsdag een beslissend duel in Den Helder om te bepalen wie er naar de finale toe mag. Opmerkelijk aan de wedstrijd was dat de Lions op papier thuis speelden, maar in werkelijkheid maakten de supporters van Den Helder de gehele wedstrijd meer lawaai waardoor het leek alsof zij thuis speelden. “Vandaag hebben we het gewoon zelf laten liggen. Dat biedt aan de andere kant ook perspectief voor de volgende wedstrijd. Ik denk namelijk als wij daar ons eigen spel kunnen spelen en goed gefocust zijn, dan winnen we die wedstrijd gewoon”, aldus Marlous Nieuwveen.

Nieuwveen is een vedette binnen het team van de Lions. Dit merk je al als je goed oplet tijdens de warming – up. “Ik doe eigenlijk een beetje mijn eigen ding. Die meiden rennen zeker meer dan ik tijdens de warming – up. Ik besteed wat meer tijd aan mijn lichaam voorafgaand  aan de wedstrijd. Ik snij vaak wat hoeken af en moet een aantal keer meer plassen dan de rest.” Den Helder liet duidelijk zien dat ze de hoop nog niet hadden opgegeven. Ze hadden de Lions duidelijk vooraf goed bekeken en zetten vooral veel druk op Tanya Bröring. Bröring is een belangrijke pion in het team van de Lions, maar die kwam door die druk totaal niet in haar spel. Den Helder maakte vooral het verschil in het tweede kwart. Ze gingen met negen punten voorsprong de rust in. De Lions kregen in de tweede helft, ondanks dat zij geen moment in de wedstrijd zaten nog genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar een hoop speelsters leken te bezwijken onder de druk.

Door dit resultaat lijken de beste papieren weer te liggen bij Den Helder. Zij kunnen het nu thuis afmaken. Nieuwveen die bezig is aan haar laatste seizoen zou dus zomaar haar laatste wedstrijd in het Indoor Centrum gespeeld kunnen hebben. Bij verlies kan zij dinsdag ook haar laatste wedstrijd ooit hebben gespeeld. “Ik verwacht een heksenketel daar, maar dit zijn wel de wedstrijden waar je het voor doet. We gaan dinsdag gewoon alles geven wat we hebben en dan zien wij aan het einde van de wedstrijd wel waar wij staan.” Zelf verwacht zij overigens nog niet haar laatste wedstrijd gespeeld te hebben voor eigen publiek. “ Ik denk dat wij dinsdag gaan winnen met 63-52. Hierdoor gaan wij door naar de finale en ik denk 100% zeker dat wij die dan ook gaan winnen.”

Beluister hieronder het uitgebreide gesprek met Marlous Nieuwveen


More Berichten for Show:

Comments are closed.