De Diva’s van Droste: Milva

Maria Ilva Biolcati die onder de naam Milva in 1959 een grote Italiaanse zangwedstrijd won en daarbij duizenden kandidaten achter zich liet, stond meer dan vijftig jaar aan de top in de muziekwereld. Samenwerkingen met muzikale grootheden als Astor Piazzolla, Mikis Theodorakis, Ennio Morricone en Vangelis werden legendarisch. In eigen land staat Milva bovendien bekend als fervent socialiste, hetgeen (naast haar haarkleur) tevens een verklaring geeft voor haar bijnaam ‘la rossa’. Buiten Italië werd ze een megaster in landen als Duitsland en Japan.

Toch brak ze in Nederland, ondanks geroemde concerten in o.a. het Concertgebouw en de Amsterdamse Stadsschouwburg, nooit echt door. Des te meer reden voor AmsterdamFM om aandacht te besteden aan deze grootse zangeres, die vrijdag 17 juli jarig is en dit jaar 81 wordt. Luuck Droste diept ter gelegenheid hiervan haar leven en carrière uit en laat de luisteraar kennismaken met de veelzijdigheid van haar oeuvre. Van tango’s via Bertolt Brecht naar Italiaanse pop en Duitse schlagers: Milva lijkt haar hand voor geen enkel genre om te draaien.

In de derde aflevering van De Diva’s van Luuck Droste spreekt hij daarnaast met Milva-liefhebber Bastiaan Mol, die als visagist in Duitsland met veel internationale sterren in aanraking kwam en de luisteraar vertelt over zijn ontmoeting met Milva in 1994. Ook laat hij enkele verzoeknummers horen.

Samenstelling en presentatie: Luuck Droste Techniek en montage: Anneminke van der Velden

Comments are closed.