Maandagavond winnaar Libris Literatuur Prijs bekend

Maandagavond zal de Libris Literatuur Prijs uitgereikt worden. Dit is een van de belangrijkste literaire prijzen van Nederland voor het beste Nederlandstalige literaire fictieboek. Uit 170 ingezonden romans zijn er zes uitgekozen die nog kans maken.

Arnon Grunberg (De man zonder ziekte), Esther Gerritsen (Dorst), Oek de Jong (Pier en oceaan), Elvis Peeters (Dinsdag), Christiaan Weijts (Euforie) en Tommy Wieringa (Dit zijn de namen) zijn de zes auteurs die op de shortlist zijn beland. Elvis Peeters is de enige Vlaming onder de genoemden.

Juryvoorzitter Clairy Polak, journalist en presentator, zal maandag 6 mei 2013 bekend maken wie de winnaar is van de felbegeerde prijs. Dit vindt traditioneel plaats tijdens het galadiner in de Spiegelzaal van het Intercontinental Amstel Hotel in Amsterdam. De bekendmaking zal tevens live te volgen zijn tijdens Nieuwsuur op Nederland 2. De winnaar ontvangt naast de Libris Literatuur Prijs ook 50.000 euro. Vorig jaar won schrijver A.F.Th. van der Heijden de prijs voor zijn roman Tonio, over zijn zoon die overleed bij een verkeersongeluk.

Leave a Reply