Mackerel Salad: ‘Elke show is anders’

Bomvol, dat was de programmering van het Magneet Festival afgelopen zaterdag. AmsterdamFM was erbij en nam live twee uur uitzending op vanaf locatie. Op deze manier wordt er een sfeerimpressie gegeven van het festival. Jan Driessen, oftewel Mackerel Salad, kon natuurlijk niet ontbreken aangezien hij optrad op het podium 'Night Care'. 

 

Mackerel Salad wordt bijgestaan door zijn 'kornuiten' en samen maken ze voornamelijk jazz. De opzet is meestal als volgt: er speelt een beat en hier wordt door de altsaxofonist een melodie overheen gespeelt. Door losse stukken muziek tijdens een optreden bij elkaar te voegen ontstaat er een geheel. Inspiratie wordt overal vandaan gehaald en improvisatie speelt een grote rol bij de optredens. Mackerel Salad: "Elke show is anders. Ik probeer dingen te scheppen die ik zelf graag zou willen horen. Op Magneet Festival heb ik helemaal mijn ding kunnen doen."

 

Wil je weten wat 'dat ding' precies is? Wat kunnen we nog meer verwachten van Mackerel Salad? Luister hier naar het fragment! 

Comments are closed.