Magneetfestival gaat toch door komend weekend

Het Magneet Festival opent haar deuren dit weekend voor een ‘mooie en gepaste’ afsluiting van het festival, dat is te lezen op de website dichtbij.nl. Na het overlijden van een festivalbezoekers afgelopen weekend kwam de vraag op of het festival door moest gaan. De organisatie geeft aan zich door de ‘hartverwarmende berichten’ van bezoekers gesteund te voelen dit weekend het festival doorgang te laten vinden.

Een 34-jarige man overleed zondagavond in een ziekenhuis nadat hij op het Magneet Festival aan de IJdijk was geweest. De man was vermoedelijk onder invloed van drugs en alcohol. Hij viel een aantal mensen zeer hinderlijk lastig en gedroeg zich zeer agressief in de richting van de beveiligers, zo meldde de politie eerder.

Men wilde hem van het festivalterrein verwijderen, maar de man sloeg in de richting van de beveiligers en bedreigde hen. Een van de beveiligers werd door de man in haar hand gebeten. Twee beveiligers brachten de verdachte naar de grond en probeerden hem in bedwang te houden. Hierbij bleef de man agressief.

Gewaarschuwde politiemensen zagen dat de man erg slap was en gingen over tot reanimatie. De man werd met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De politie heeft van de beveiligers en getuigen een verklaring afgenomen. Om de doodsoorzaak vast te stellen is sectie verricht op het stoffelijk overschot van de man. Wat daaruit naar voren is gekomen is nog niet duidelijk. Rechercheurs van de Districtsrecherche Noord hebben de zaak in behandeling. Het onderzoek naar de zaak loopt.

De organisatie van het festival zegt ontzettend geschrokken te zijn en mee te leven met de nabestaanden van de overleden man. Ze wensen alle betrokkenen en met name de familie van het slachtoffer veel sterkte toe.

Leave a Reply