Magneet Festival opent het festivalterrein op de Oostpunt

Aan festivals heeft Amsterdam geen gebrek. Vorig jaar kwam er een nieuw concept bij: Het Magneet Festival. Met een nachtelijke stoet door de stad, voorafgegaan door een feestje in ‘Roest’, is de opening van het festivalterrein op de Oostpunt voor de tweede editie van dit unieke festival, een feit. Het feest in Roest was een waardig voorproefje. Vanaf 16.00 uur werd er gedanst op de muziek van dj’s en waren er akoestische optredens. Net als Het Magneet Festival zelf was dit feest ‘crowd-sourced’, wat betekent dat de bezoekers zelf invulling gaven aan de middag.

Om 23 uur vertrok een bonte stoet met organisatie en festvalbezoekers richting Oostpunt op het Zeeburgereiland. Daar ontving organisator Jesse Limmen de sleutel uit handen van stadsdeelsecretaris Frank van Erkel en ging het het hek open.
Hoe het vrij toegankelijke feest verder is verlopen hoor je vanavond tussen 22-24 uur bij ‘Je Moeder‘. Claire van Het Magneet Festival maakt dan ook officieel de line-up van de tweede editie van Magneet bekend.

Op de kade bij Amsterdam Roest sprak Amber Roner alvast met Kim en Barbara van Het Magneet Festival:
 

Het ‘Magneet Festival’.
Het festival, dat op vrijdag 24 augustus van start gaat, draait om co-creatie, crowdsourcing en duurzaamheid. De bezoekers kunnen zelf de invulling van de programmering bepalen door ideeën te uploaden op de website www.magneetfestival.nl. Dit jaar is het recordaantal van 270 ideeën ingediend. Van ijskraampjes en kunstinstallaties tot optredens van bands, dj’s en theatergezelschappen, alles is mogelijk en terug te vinden op het internetplatform. De bezoekers van het platform stemmen op deze ideeën. De leukste, populairste en meest praktische ideeën zijn daadwerkelijk terug te zien tijdens Het Magneet Festival. Op dit moment wordt het festival door vrijwilligers opgebouwd. Tussen 24 augustus t/m 16 september is het elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 15:00 tot 00:00 uur.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?