Makassarplein in Oost op de schop

Deze week wordt een begin gemaakt met de herinrichting van het Makassarplein in Oost. Het plein krijgt een heel nieuwe invulling die aansluit bij de wensen van buurtbewoners. Zo komen er een kunstgrasveld en een multifunctioneel sportveld. Kinderen kunnen hun hart ophalen met speeltorens, glijbanen en een grote zandbak. Verder is er straks ruimte om te picknicken en te tuinieren in moestuinen. Het Makassarplein wordt opgefleurd met heesters en fruitbomen. Stadsdeel Oost benadrukt dat het plein overzichtelijk blijft, doordat elke activiteit zijn eigen plek krijgt.

De bedoeling is dat het Makassarplein weer een belangrijke ontmoetingsplaats wordt in de buurt. Het moet mensen in de buurt meer met elkaar verbinden en de buurt veiliger maken. Behalve de nieuwe invulling van het plein zijn er inmiddels verschillende sociale activiteiten opgestart, zoals computerlessen, hulp bij administratieve zaken en hulpverlening aan mensen die het moeilijk hebben. Maar ook diverse sport- en spelactiviteiten zijn al begonnen.

Jongeren in de buurt hebben met stichting StreetsmArt en kunstenaar Domingos kunstwerken gemaakt voor aan de bouwhekken. Aanstaande woensdag om 16.00 uur worden deze kunstwerken door stadsdeelwethouder Nevin Özütok en de jongeren onthuld.

De herinrichting van het plein is onderdeel van de Pleinenaanpak van de Indische buurt. De werkzaamheden geven wel enige hinder voor bewoners, maar geprobeerd wordt de overlast zoveel mogelijk te beperken. Tussen 8.00 en 9.00 uur  en 14.00 en 15.00 uur zal er bijvoorbeeld geen bouwverkeer rijden in verband met schoolgaande kinderen. Het Makassarplein nieuwe stijl wordt eind 2013 opgeleverd.

 

 

Leave a Reply