Manon Wiegerink ziet vanaf de kant kansen voor haar club Blauw Wit

KORFBAL AKC Blauw Wit plaatste zich vorige week voor de korfbalfinales in de Ziggo Dome. Een grote opsteker voor de Amsterdamse korfbalvereniging. In hetzelfde weekend verloor de club helaas wel speelster Manon Wiegerink voor de rest van het seizoen door een gescheurde achillespees. Wedstrijdritme belde met de ongelukkige speelster.

“Voor een schot maakte ik een hele normale pas naar achter en ik voelde dat het verkeerd zat. Het was heel pijnlijk allemaal. Je hoort steeds vaker over deze blessure in het korfbal. Ik ben meteen geopereerd en moet nu zes weken rust houden met mijn been omhoog. Hopelijk kan ik volgend seizoen weer richting spelen, ik ben hier wel zes maanden zoet mee. Gelukkig vangt Leanne Aurik mijn gemis goed op”

“Voor mijzelf is het heel vervelend dat ik de play-offs tegen mijn oude ploeg mis en dan ook de eerste korfbalfinales in Amsterdam. De pijn in mijn been was aanwezig maar de mentale pijn is nog het grootst. Je wil alles gewoon meemaken en in het veld staan. Vanaf de kant wordt het een hele rare spanning denk ik.”

Wiegerink ziet kansen voor haar team in de play-offs. “Wij hebben vorige week in de competitie gespeeld tegen TOP en daar gewonnen. Een eerste mentale tik tegen een ploeg met heel veel internationals. Het zou echt heel mooi zijn als we ze ook pijn kunnen doen in de play-offs.”

https://soundcloud.com/amsterdamfm/20160320-manon-wiegerink-blauw-wit-korfbal


More Berichten for Show:

Comments are closed.