Marc Broere: “Ik hoop gewoon dat AW.DTV in de Korfbal League blijft”

Korfbal Vanmiddag stond er in de Korfbal League een heuse derby op het programma. De Amsterdamse ploegen Blauw – Wit & AW.DTV stonden tegenover elkaar. Blauw – Wit wist te winnen met 37-23. “Het is natuurlijk leuk meegenomen als je een derby wint, maar het is in eerste instantie gewoon erg belangrijk dat we weer eens hebben weten te winnen na een mindere periode”, aldus de Blauw-Wit aanvoerder Marc Broere.

Broere nu uitkomend voor Blauw – Wit speelde in het verleden voor AW.DTV. Het was vanmiddag dus een speciale wedstrijd voor hem.”Wij begonnen gewoon heel goed en we hadden veel over in de rebound. De doelpunten vielen wat makkelijker bij ons. We gingen de rust in met acht doelpunten verschil en toen was eigenlijk de wedstrijd al gespeeld.” Eerder dit seizoen speelden beide ploegen ook al tegen elkaar toen was het verschil veel kleiner.” Vandaag waren wij verdedigend gewoon veel beter. We wilden ze ook op een lage stand houden.” De overwinning kwam als geroepen voor het team van Broere, want in de maand februari wisten zij nog geen wedstrijd te winnen tot aan het duel van vandaag. Er werd al gesproken van een dipje. De aanvoerder vindt het lastig om te zeggen of zij meteen nu uit die dip gekomen zijn. ” Het geeft wel een heerlijk gevoel, maar het is belangrijk dat de schoten blijven vallen. We krijgen elke wedstrijd genoeg kansen, maar de laatste weken benutten wij ze gewoon niet en daar moeten we de komende weken gewoon hard op blijven trainen.”

Blauw – Wit staat momenteel op de derde plaats. Deze plek geeft aan het einde van de competitie recht op een plek in de play-offs. In die play-offs wordt er door vier ploegen gestreden om het kampioenschap van Nederland. Die wedstrijden vinden dit jaar voor het eerst plaats in de Ziggo Dome in Amsterdam. ” Wij hebben gewoon een ploeg die thuis hoort in de play-offs. We willen gewoon die finale halen. Ik ben erg benieuwd hoe dat er aan toe zal gaan in de Ziggo Dome. Het is een hele eer als je als speler kan zeggen dat je in de Ziggo Dome gespeeld hebt.” De aanvoerder gaat er dus vanuit dat zijn team erbij zal zijn samen met de ploegen van PKC, TOP en KZ. ” Ik durf met 100% zekerheid wel te zeggen dat wij in de Ziggo Dome gaan spelen later dit jaar.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Marc Broere:


More Berichten for Show:

Comments are closed.