Marco Roelofs met Ramkoers in Theater Bellevue

 

Bijna een jaar geleden waren de bezoekers van Theater Bellevue in Amsterdam getuige van de nieuwe stap in het leven van Marco Roelofs dé punkrocker uit Limburg. Festivalgangers van eind dertig kennen hem als de ex-frontman van de Heideroosjes. Afgelopen zondag dronk hij samen met de rest van de band bier om de tweede sterfdag van de band te vieren. Tijdens het afscheid twee jaar geleden werkte Roelofs al aan een nieuw hoofdstuk van zijn leven. Hij ging de planken op met zijn voorstelling Kaal, waarbij hij ook een gelijknamig boek en cd uitbracht. Een jaar later heeft hij zijn verleden echt afgesloten en kijkt hij vooruit. Met zijn nieuwe voorstelling Ramkoers gaat hij de theaters in waarbij hij het publiek meeneemt in hoe hij nu in het leven staat en hoe hij zich verwondert over de wereld om hem heen. Amber sprak op maandagavond met Marco over hoe het nu met hem gaat, zijn voorstelling Ramkoers en hoe het een dag na het afscheidsjubileum met de kater is.

 

De voorstelling Ramkoers is op 11 oktober te zien als try-out ​ in Theater Bellevue en gaat op 11 januari 2015 in premiere in de Kleine Komedie.

 

KAAL
Het verhaal van 23 jaar backstage in een rockleven. Zo luidt de ondertitel van zijn boek Kaal. De jongensdroom die werkelijkheid werd. Wereldwijd verkochten de Heideroosjes honderdduizenden platen, reisden ze de hele wereld over en ontvingen zij de hoogste Nederlandse muziekonderscheiding: de Edison. Marco Roelofs groeide op, maar vergat volwassen te worden. Waar zijn omgeving zich ging settelen, belandde hij uiteindelijk bij een psycholoog. De pijnlijk eerlijke manier waarop hij vertelt hoe hij na al die jaren zichzelf alsnog voor even verloor in drank en drugs doet je geheid huiveren.

 

 

Comments are closed.