Margreet den Buurman bij Amsterdam FM

Kunst en Cultuur wordt maandag 11 mei weer heel bijzonder bij Amsterdam FM.

Schrijfster Margreet den Buurman is de grote kenner van het werk van de familie Mann.  In binnen en buitenland wordt ze gezien als de specialist over deze wereldberoemde familie. Ze kwam in het verleden met verschillende onthullingen over dit rijke geslacht uit Lubeck. Deze keer gaat het over de vaderrol van Thomas Mann: was het een voorrecht om kind te zijn van een beroemde schrijver?.

Naomi Wielinga komt met haar band. Haar voorstelling De Liedjestovenaar neemt kinderen en ouders/verzorgers mee in een Muzikale ontdekkingsreis met liedjes in verschillende stijlen en ritmes. 
De echte magie van Muziek ontstaat in het samenspel en de improvisatie. 
Haar interactieve theatervoorstelling ‘Welkom allemaal’ (van het gelijknamige debuutalbum) zit boordevol mooie liedjes in verschillende stijlen en ritmes. De Liedjestovenaar wordt begeleid door haar Magische Muzikanten op piano en de Contrabas. 
Je hoort lieve, ondeugende en grappige teksten gecombineerd met onder andere Latijns Amerikaanse bolero, swingende jazz en mariachi muziek.
Tijdens deze radio uitzending zal ze 3 liedjes ten gehore brengen. Kusje op je Wang, een latijns Amerikaanse bolero, Retteketet, retteketet, een swing jazz lied en tot slot Dansje met Mama een rock liedje. 
 
Kunstenares Siomara van Eer heeft een indrukwekkend mozaiek-atelier. Ze is nu bezig met twee hele bijzondere banken die later dit jaar naar Paramaribo gaan. Slavernij en contract-arbeiders staan hierin centraal.  1 juli wordt het onthuld.
 
In het tweede uur komt Jeannine Valeriano- organisator van Spoken Beat Night

 

Dat is op 19 mei 20.00 uur in het OBA theater (jazz,spoken word, wereldmuziek, voordracht, live animatie,
funky beats, nieuw werk) Met Abdelkader Benali, Oene van Geel, Bart de Vrees en Tony Overwater.
Ook: schrijfster Maartje Smits.
 
Kunst en Cultuur is zoals altijd tussen 15.00 en 17.00 uur te beluisteren
En daarna nog een jaar bij uitzending gemist van Salto (www.salto.nl)
 
 

Comments are closed.