MARILON: ‘Flumæzing’

Psychedelische elektronische tunes met R&B en HipHop invloeden. Dat is waarmee de 22- jarige Australische Harley Streten al vele harten van over de hele wereld heeft laten smelten. Afgelopen winter raakte ik verslaafd aan de heerlijke klanken van Flume. Sindsdien ben ik niet meer gestopt met luisteren. Deze verslaving begon met een pre-party op mijn kamer met een laptop, redelijke boxen en een goede fles wijn samen met vriendinnen. Toen Flume op een gegeven moment door de speakers knalde, konden we niet meer stoppen met dansen in mijn kleine kamer. We wilden niet meer naar een feest als er ook maar iets anders werd gedraaid dan de psychedelische klanken van de held Flume (uiteraard zijn we wel gewoon gegaan, want anders moesten we waarschijnlijk afreizen naar de US). 

 

Bij Flume voel ik mij een stoere dude en tegelijkertijd een zwevend engeltje. Fijne vocalen wisselen zich af met unieke synthezisers, beats en andere geluiden die een wereld van onbereikbaarheid toegankelijk maakt.

De muziek van Flume is anders dan alles dat ik eerder had gehoord. Niet louter een constante beat, stoere HipHop liedjes en dromerige 'chill' klanken. Flume maakt muziek die een beetje van alles in zich heeft en dat maakt het zo bijzonder en uniek.  

De liedjes van Flume zijn heel afwisselend. Als je even vergeten bent dat je het hele album van Flume luistert, zal het je verbazen dat deze Australische dromerige god niet is getransformeerd tot een verleider met zijn underground R&B muziek.

Meegeleverd: Ultieme belevenis garantie, mits het volume hoog is ingesteld. 

Ik wacht met smart op een nieuw album. Maar zoals hij 12 mei op zijn eigen Facebook pagina zei: 'New album is very much underway', ben ik de hoop nog niet verloren. Ondertussen blijf ik luisteren naar de geniale hand die hij heeft gelegd aan mixen van niet-eigen nummers zoals You & Me van Disclosure.

In België komt hij dit jaar op Pukkelpop. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon wachten op een tweede verkoop van Lowlands en de Australiër daar bewonderen. Als je mij zoekt, ik sta vooraan te dansen!

 

 

 

 

 

 

.   

Comments are closed.