Mark Vaessen van Sushi Samba maakt ceviche met een Japanse twist!

Voor onze wekelijkse rubriek What’s Cooking spraken wij met chefkok Mark Vaessen. Mark is chef van het net geopende restaurant Sushi Samba op het Max Euweplein. In dit restaurant worden Japanse gerechten gecombineerd met gerechten uit de Peruaanse en Braziliaanse keuken.

Wij spraken met Mark over deze bijzondere mix van culinaire culturen. En natuurlijk kregen wij een bijpassend recept: Peruaanse ceviche met Japanse invloeden.

Luister hier naar het interview:

CEVICHE
INGREDIENTEN
CEVICHE:
• 80 GR Zalm blokjes
• 2 gr Zeewier (nori)
• 10 gr Radijs
• 10 gr Rode ui
• 10 gr Rode paprika
• 10 gr gele paprika
• 5 gr selderij
• 5 gr gebrande pompoen
• Gesuikerde macadamian nootjes
• ½ lime
TAMARINDE PONZU:
 • 200 gr tamarinde saus
•100 gr ponzu
•1 gr Xanthan gum
•5 ml Sesam oil
Methode:
Mix de ingredienten voor de ponzu in een (thermo)mixer en voeg langzaam de olie toe zodat je een lobbige saus krijgt.
• Pers de limoen uit over de zalm en vermeng de pompoen erdoor
• Vermeng dan alle gesneden groenten met de zalm en de ponzu
• Maak dit op smaak met de tamarinde ponzu
• Garneer af met gecarameliseerde macadamia nootjes

Opmerkingen staan uit.