Marko Maletic: ” Ik voel mij thuis hier “

Gister speelde SC Telstar thuis tegen Fortuna Sittard in de Jupiler League. De Witte Leeuwen wonnen met de 3-0.

In de eerste helft gebeurde er van alles. Tarik Tissoudali leek de 1-0 te maken, maar zijn doelpunt werd net als maandag tegen Jong Ajax afgekeurd wegens buitenspel. Daarna kwam de ploeg van trainer Michel Vonk twee keer goed weg. Fortuna Sittard kreeg namelijk twee grote kansen, maar schoten deze beide op de paal. In de 34e minuut legde de Amsterdammer Tarik Tissoudali aan voor een afstandsschot. Zijn inzet bleek uiteindelijk niet houdbaar voor de keeper van Fortuna. Een aantal minuten daarna kwam Telstar zelfs op 2-0. Het doelpunt kwam op naam van Crescendo van Berkel. Van Berkel reageerde alert na een scrimmage vanuit een corner. Telstar ging verdiend met een voorsprong de rust in.

Kort na de rust dacht Telstar op een 3-0 te komen. Het schot van afstand van Kevin van Essen raakte de onderkant van de lat, en belandde wel al niet over de doellijn  in de handen van de keeper van Fortuna. Telstar ging daarna verder met goed verzorgd spelen. De Witte Leeuwen wilde het publiek nog een derde goal geven. In de 83e minuut gebeurde dit dan ook. De Amsterdammer Damiano Schet gaf de bal voor op spits Marko Maletic, deze schoof de bal bekeken in de verreweg hoek. Door deze goal kwam de eindstand van 3-0 op het scorebord te staan.

Telstar houdt door deze overwinning de ongeslagen status thuis vast. Telstar staat momenteel op de 13de plek met 8 punten uit 7 wedstrijden. Dinsdag 22 september spelen de Witte Leeuwen uit voor de beker bij Scheveningen.