MARLOUS: ”Jennah Bell – Folky Jazz at the Lake”

Muziek is voor vele de beat, ritme, harmonie, dynamiek of juist stilte. Hoe lekker het ook is om op sommige nummers keihard mee te schreeuwen of helemaal los te gaan op een goed feest: voor mij is muziek luisteren je laten raken door de tekst. Ik houd ervan om echt te luisteren naar wat er gezongen wordt en probeer daarbij de emotionele grens op te zoeken. Wat doet deze tekst met mij? 

 

No Matter What (A Mothers Song) van Jennah Bell geeft mij dit gevoel. Ik ga niet mee schreeuwen, niet staan springen maar ik luister aandacht naar haar stem, en probeer het nummer op mijn eigen manier te interpreteren. Woorden die voor iedereen iets anders betekenen maar ook woorden wat voor iedereen hetzelfde is; ‘’No matter my dear, your mother is here’’.

 

Jennah Bell staat vandaag bij het openlucht muziekfestival Jazz At The Lake aan de waterkant. Om 15.00 is de soulvolle, folky singer-songwriter, te bewonderen vanaf land of het water bij de Nieuwe Meer Amsterdam.

 

Luister hier naar het nummer: No matter what (a mothers song)

 

Er zijn zoveel nummers met een prachtige tekst. Hier nog twee op een rij:

 

Zo doet het nummer Holiday in Spain mij denken aan tien jaar geleden in de auto richting Spanje. Ik zat stilletjes achterin de auto, af en toe een traan over mijn wang omdat ik de tekst echt iets met mij deed; en dat op een leeftijd van eerste klas middelbare school.

 

Tears in Heaven, een nummer naar aanleiding van het verlies van zijn zoontje, Eric Clapton. Dit maakt voor mij een tekst ontzettend indrukwekkend. Wanneer ik het nummer hoor, leef ik mij echt in de situatie en denk ik hoe tragisch het is als je zoiets mee maakt. Het is zeker geen nummer waar je vrolijk van wordt, maar het raakt je.

 

Luister naar: Blof met Couting Crows – Holiday in Spain

 

& naar: Eric Clapton – Tears in Heaven 

 

Comments are closed.