Marx en Keynes bij CREA


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Op donderdag 29 november organiseert de Internationaal Socialistische Studentenorganisatie (ISSO) in samenwerking met CREA een debat over Marx en Keynes en hun ideeën over crisis en crisisbestrijding. Beide economen hadden scherpe kritiek op de heersende economische ideeën van hun tijd en geloofden niet in het zelfregulerende vermogen van de markt. Maar waar Marx geloofde in een radicaal alternatief voor het kapitalisme als geheel, zocht Keynes de oplossing in een actief optreden van de overheid binnen dit systeem.

Pepijn Brandon (sociaal-economisch historicus aan de UvA en bestuurslid bij de Internationale Socialisten) zal in discussie gaan met Ewald Engelen (hoogleraar financiële geografie verbonden aan de UvA).

Hannah Muysken, organisator van de bijeenkomst: ‘Zowel Marx als Keynes zijn met de economische crisis weer tot leven gebracht. De crisis heeft de discussie over het functioneren van de kapitalistishe economie doen oplaaien, en de interesse in critici van dit systeem is daarmee toegenomen.’

Leave a Reply