Masterplan Eilandenboulevard vastgesteld

Het concept-masterplan voor de Eilandenboulevard  is 14 januari door het dagelijks bestuur vastgesteld, dat meldt de gemeente vandaag op haar website. Het stadsdeel gaat de Eilandenboulevard, tussen het Scheepvaartmuseum en de brug bij molen de Gooyer, opknappen en mooier maken. Op 4 februari bespreekt de commissie Openbare Ruimte het conceptplan. Aan het begin van de commissievergadering kunnen omwonenden kun mening via een inspraakronde kenbaar maken. Daarna moet het conceptplan nog in een bestemmingsplan worden omgevormd. Ook in dit traject worden bewoners betrokken.

De Eilandenboulevard is nu nog een drukke doorgangsroute voor autoverkeer. Het dagelijks bestuur wil de boulevard omvormen tot een aangenaam verblijfsgebied voor bewoners en bezoekers. Het moet een fraaie, groene allee worden, met prettige wandelroutes, mooie pleinen en uitzicht op het water. Dit zal het toerisme en de plaatselijke economie stimuleren, zo is de verwachting.

In september 2013 is het concept-masterplan de inspraak ingegaan. De reacties gingen vooral over de voorgenomen verhoging van de Oesjesduiker, en het beter zichtbaar maken van de Oosterkerk en het Scheepvaartmuseum. Ook de de aanleg van een breed wandelpad langs het water kwam aan de orde, omdat dit ten koste zou gaan van het fietspad.

 

Leave a Reply