Matthijs Eijgelshoven over kunst, liefde en vriendschap

In ‘Ochtend op Denmark Hill’ beschrijft Matthijs Eijgelshoven met haarscherpe observaties de essentie van vriendschap, liefde en kunst. Zijn roman heeft een gevoelige ondertoon, is in een vloeiende stijl geschreven die varieert in intensiteit en tempo. De hoofdpersoon Sebastian Nicolas gaat naar Londen voor een tentoonstelling van zijn werk. Hij heeft afgesproken met zijn oude vriend Pablo, maar deze zegt de afspraak af en verdwijnt daarna spoorloos.
Ooit heeft de vriendschap met Pablo Sebastians eenzaamheid verdreven, in de tijd dat hij als jonge kunstenaar in Bilbao aan de weg timmerde. Sebastian gaat kunstgeschiedenis studeren in Bilbao en besluit zijn leven volledig aan de schilderkunst te wijden. Geplaagd door twijfels over de zeggingskracht van zijn werk probeert hij de essentie van het leven in verf te vatten.

Matthijs is universitair docent en debuteerde eerder met ‘Retour Calypso’. Hij is te gast bij Paperback Radio. Presentatie Frans van der Beek. Ga er maar een lekker voor zitten: https://www.mixcloud.com/frans-van-der-beek/matthijs-eijgelshoven-over-kunst-liefde-en-vriendschap/

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?