Michelle Goos is zonder hulp aan de top gekomen

AMSTERDAM Wedstrijdritme belt geregeld met handbalclub VOC om de stand van zaken door te nemen. Deze week was er wel een hele goede reden om te bellen. Michelle Goos, speelster van VOC, zat als enige speelster spelend in Nederland bij de WK-selectie. Op dat WK stond zij zelfs in de basisopstelling in de finale. Ook de competitie gaat gewoon door, VOC won nipt van West-Friesland en blijft koploper.

WK Handbal

Van teleurstelling na de verloren WK finale is geen sprake meer, die is er hooguit één dag geweest. Over haar eigen prestatie is Goos kritisch. In de verloren WK-finale scoorde zij één keer uit twee doelkansen, te weinig zo vindt zij zelf. Het teamgevoel was het hele WK goed, de filmpjes uit de kleedkamer gingen het internet over maar Goos vertelt dat de dames eigenlijk altijd dansen in de kleedkamer na een overwinning.

Eigen ontwikkeling

Goos was de enige speelster in het Nederlands team uit de Nederlandse competitie. Zelf zegt zij die competitie “misschien wel ontgroeid te zijn”. Met de trainingsmethode van de Handbalbond op Papendal, studeren en trainen, heeft Goos nooit te maken gehad. Zij viel altijd net buiten de selectieteams en heeft alles zelf moeten doen. Elke dag twee keer trainen en hard werken heeft ervoor gezorgd dat ze is waar ze is.

VOC

Komend weekend staat de topper tegen Dalfsen op het programma. De vorige ontmoeting werd gewonnen door VOC maar er werd bijna een grote voorsprong verspeeld. Nu moeten de dames uit Amsterdam het echt laten zien, want “praatjes vullen geen gaatjes”.

 

Beluister het hele interview hier:


More Berichten for Show:

Comments are closed.