Minder fietstaxi’s in de stad

Amsterdam gaat de groei van het aantal fietstaxi’s een halt toeroepen. Vanaf 1 april mogen er maximaal 100 fietstaxi’s in de stad zijn. Ook mogen er niet meer dan tien paardenkoetsen in de stad rondrijden. Voor klanten wordt het eenvoudiger een klacht in te dienen over fietstaxi’s. Nadat de markt in 2009 is vrijgegeven, is het aantal fietstaxi’s in de hoofdstad snel gegroeid. Dit heeft geleid tot overlast op de openbare weg, stelt de gemeente vandaag. Ook is de dienstverlening onder de maat, is er geen goede klachtenprocedure voor klanten en zijn er problemen met de handhaving van fietstaxi’s zonder vergunning.

De hoofdstad vind dat de kwaliteit omhoog moet. Daarom zal de gemeente voortaan naar zaken als veiligheid, klachtenafhandeling, opleidingen van fietstaxichauffeurs, tarieven en de reputatie van de ondernemer kijken bij de aanvraag van een vergunning.

Fietstaxi’s krijgen een herkenbaar plaatje met nummer. Klanten kunnen klachten melden bij het landelijk klachtenpunt www.taxiklacht.nl. De gemeente zal de vergunninghouder aanspreken op het handelen van de chauffeurs. Maakt een fietstaxichauffeur een overtreding, dan kan dit van invloed zijn op de gehele organisatie.

Leave a Reply